Kinderen

Richt met zorg in, vermijd fouten

Het feit dat alles perfect moet worden voorbereid, vooral bij het eerste kind, leidt ertoe dat veel ouders de kinderkamer “overbelasten” bij het inrichten ervan. Positieve voorbeelden laten echter zien dat het niet nodig is om een ​​ruimte uit te rusten met alle denkbare extra’s, maar te kiezen voor hoogwaardige basisuitrusting, die uiteraard de basis vormt voor regelmatige uitbreidingen. Een kast, een bed of een wieg, speelgoed en, als er geen ruimte voor is in de badkamer, een commode zijn perfect geschikt voor een baby in de eerste maanden van zijn leven en bieden ook voldoende ruimte in de kamer om vrij te bewegen zonder problemen kunnen.

Visueel aantrekkelijk en functioneel

Iedereen die erover nadenkt een babykamer in te richtenen er een complete babykamer van wil maken, moet zich er altijd van bewust zijn dat de beslissing voor bepaalde meubels de basis vormt van de eerste levensfase van het kind. Uiteraard spelen daarbij ergonomische aspecten een even belangrijke rol als de uitstraling van het betreffende meubel. Baby’s hebben nog niet de mogelijkheid om hun persoonlijke smaak te uiten en zijn daarom afhankelijk van de verantwoorde beslissingen van hun ouders. Kies daarom het beste voor een uniforme, rustgevende stijl en daarnaast is het belangrijk om de gezondheid van je kind te ondersteunen door producten aan te schaffen die gemaakt zijn van onschadelijke materialen.

De kledingkast en de garderobe

De veronderstelling dat een baby relatief weinig ruimte nodig heeft als het gaat om het opbergen van zijn eigen kleding, is absoluut onjuist. Zelfs als truien, broeken en dergelijke nog klein zijn, weten ouders dat het grote aantal beschikbare omkleedkleding betekent dat een paar kasten soms niet genoeg zijn om alle kleding netjes op te bergen. Kies bij het inrichten van een kinderkamer daarom altijd voor een kast of een garderobekast die je niet alleen veel ruimte biedt, maar er ook voor zorgt dat je de hele kleerkast van je kind kunt opbergen met haken en lades. Vooral open vestiaires, die snelle toegang mogelijk maken, worden in deze context steeds populairder.

Praktische opbergmogelijkheden

Iedereen die kinderen heeft, weet dat het aantal ‘favoriete speelgoed’ elke dag lijkt toe te nemen. Daarom is een goed advies, en niet alleen met betrekking tot het opbergen van de kleding van het nageslacht, duur. Hoe kleiner het speelgoed, hoe moeilijker het is om het op te bergen. Vooral kleine houten kisten die individueel kunnen worden geëtiketteerd, zijn in deze context populair. Ze hebben vaak geen geprefabriceerd raster en kunnen daarom flexibel worden gebruikt voor verzamelfiguren, puzzels en geluksbrengers. Bovendien is hout zo robuust dat het natuurlijk ook kinderspelactiviteiten geheel ongeschonden doorstaat. decoratie

Muurtattoos spelen een steeds belangrijkere rol bij de inrichting van een kinderkamer. De kleine en grote “stickers” zijn erin geslaagd de klassieke posters te vervangen en volledig nieuwe accenten te leggen in termen van de flair van de kamer. Door de grote vraag worden de tatoeages niet meer alleen geproduceerd voor kinderkamers, maar zijn ze ook in veel andere woonruimtes terug te vinden. Vooral boven het bed, op een verder vrije muur, zijn de afbeeldingen of de verschillende motieven en patronen bijzonder aantrekkelijk.

Tapijt

Een babykamer inrichten betekent meestal ook het kiezen van de juiste vloerkleden. Deze moeten zich niet alleen aanpassen aan het motto van de kamer of de rest van het ontwerp, maar natuurlijk ook voldoende ruimte bieden zodat langere speelsessies op een warme ondergrond geen problemen opleveren. Tegenwoordig is de trend met betrekking tot tapijten bij de inrichting van kinderkamers duidelijk in de richting van felle kleuren en ongebruikelijke vormen. Zo onderscheiden de kindertapijten zich duidelijk van de bekende standaard en bieden ze dus voldoende ruimte voor verbeelding en een weergave van kinderlijke levensvreugde.

Gordijnen

Een kind zou in geen geval zijn dagelijks leven in extreem donkere of zelfs sombere kamers moeten doorbrengen. Het is dan ook overduidelijk dat de kleur van de gordijnen in de babykamer niet te donker mag zijn. Let er bij het inrichten van een kinderkamer op dat je lichte kleuren kiest, maar dat de gebruikte materialen ervoor zorgen dat er weinig of geen licht kan binnendringen. Een dichte stof is vooral belangrijk als uw kinderen in de zomer willen genieten van hun middagdutje, maar alleen in het donker kunnen slapen.