Tuinstoel

Welke varianten tuinbanken zijn er voor jou beschikbaar?

De grote keuze aan verschillende designs voor tuinbanken maakt het voor kopers soms lastig om de juiste keuze te maken. De volgende drie vragen helpen je verder:

Welke bank past bij de stijl van mijn tuin?

Wil je een harmonieuze tuin met een uniforme stijl, dan moet je de tuinbank hier zeker op aanpassen. We raden speelse, golvende en sierlijke ontwerpen aan in romantische tot barokke tuinen, terwijl rustieke houten tuinbanken zich aanpassen aan wilde cottage-tuinen. Moderne of Japanse tuinen daarentegen kunnen perfect gecombineerd worden met beton of RVS en tolereren ook eenvoudige tot geometrische variaties.

Welke functie wil ik dat een tuinbank functioneert?

Nog los van het uiterlijk verwacht een koper een zeker voordeel van een tuinbank, en die kan er afhankelijk van het ontwerp heel anders uitzien. Wil je een halfronde tot ronde bank rond de lindeboom in de wei? Liever een 3-zits of 2-zits voor de bezoekers die langskomen bij de barbecues? Houd ook rekening met de ruimte die een zitbank kan innemen op terrassen en in tuinen. Opklapbare banken en hoekbanken kunnen de juiste keuze zijn voor kleine ruimtes, terwijl bananenbanken of stenen landhuisbanken een kader bieden voor grote groene ruimtes en uitnodigen tot ontspanning.

Welk comfort belooft de tuinbank?

Het zit ook anders op verschillende banken. IJzeren en stalen tuinbanken beloven aangename verkoeling in de zomer, maar ze kunnen net zo oncomfortabel en stijf lijken zonder bekleding en houten inzetstukken. Rugleuningen beloven ook comfort, als ze ontbreken en als de tuinbank buiten staat, wordt het snel ongemakkelijk voor de een of de ander. Vraag je vooraf af of je lekker wilt wegkruipen in de zachte posters van een rotan bankje of het warme hout van een bankje in je rug wilt voelen.